Billigt med mobil

Att ha en bra och snygg mobil behöver inte kosta skjortan. Med lite extra knep och letande kan du spara in lite slantar. 

Abonnemang

Gör lite efterforskningar innan du bestämmer dig för vilket abonnemang du vill ha. De största är inte alltid de billigaste. Hallon.se är exempelvis relativt ny på marknaden och deras abonnemang är lite billigare än vad Comviq eller Telia har. På Kupongerna.se finns det också rabatter som ger dig ännu billigare abonnemang från Hallon i början.

Kolla upp hur mycket du surfar, skickas SMS och ringer. I nästan alla abonnemang ingår det gratis SMS och telefonsamtal till andra mobiler. Abonnemangen skiljer sig oftast bara på surfmängden.

Vänta med senaste mobilmodellen

Om du är riktigt sugen på den senaste modellen, håll ut! Priserna sjunker snabbt, om än inte så mycket. Men vill man spara pengar, ska man vänta några månader efter mobilen har släppts på marknaden. Du kan också titta efter extraerbjudanden och rabatter hos olika telefonförsäljare.

Skydda telefonen

Det är dyrt att reparera en telefon. Det kan kosta nästan lika mycket som det gör att köpa en ny. Försök att hålla telefonen vid liv istället. Det tjänar du igen under telefonens livstid.

Skaffa alltid en skyddsplast till displayen för att förhindra smuts och repor. Ett skyddande mobilskal gör att telefonen tål några smällar utan att telefonen skadas.

Var varsamt med batteriet. Småladda inte batteriet hela tiden och ladda inte hela nätter. Ladda från låg procent till 100 och koppla sedan bort laddaren. Någon gång då och då ska man låta telefonen laddas ut helt. Det förlänger livslängden på batteriet.

Om batteriet ändå verkar blå dåligt, tjänar du på att byta batteri en gång istället för att köpa en ny telefon. Till slut börjar dock både mjuk- och hårdvara försämras och då kan det vara dags att köpa ny istället för att betala för dyra reparationer som sällan hjälper.