Schyssta tillbehör till mobilen

Mobilen är för många människor något av det viktigaste som finns i prylväg. Eftersom mobiltelefoner idag är så avancerade kan vi använda dem till nästan allt. Vi betalar räkningar, handlar kläder, lyssnar på musik, pratar i telefon, kollar på film… Listan kan göras lång.

Eftersom vi använder mobilen till viktiga saker är vi också väldigt beroende av telefonen. Skulle den gå sönder vet vi nästan inte vad vi skulle ta oss till, även om det känns tryggt att till exempel Apples produkter kommer att bli tåligare i framtiden. I nuläget är det inte bara ömtåligheten som behöver förbättras, det gäller även batteritiden hos iPhone-mobiler och dylikt. Ett tips är att köpa en extra mobilladdare till din telefon. På så sätt kan du ha en hemma samtidigt som du tar med dig extraladdaren i väskan. Att hitta ett uttag för att ladda telefonen är inte så svårt idag, så allt man egentligen behöver är att se till att man alltid har en laddare tillgänglig, och en extra skadar ju aldrig. Det finns även många sorters laddare att välja bland, som exempelvis vanliga laddare för vägguttaget, speciella USB-laddare eller kanske en solcellsladdare.

Förutom en extra laddare finns det många andra smarta tillbehör till mobilen. Du kan till exempel köpa portabla högtalare. Dessa är perfekta en sommarkväll då du och kompisgänget ska till stranden för att grilla. Men för att du verkligen ska kunna använda mobilen länge och ha den till det ena och andra är det såklart viktigt att den inte går sönder. Se till att alltid använda ett mobilskal som skydd. Du kan faktiskt göra ditt eget skal väldigt enkelt.

Kul med handgjort

Vissa saker behöver du köpa till mobilen, men du kan även göra vissa saker själv, exempelvis skapa ett eget mobilskal. Det lättaste är att köpa ett helt genomskinligt skal som du sedan kan använda som grund. Beroende på vad du vill ha för utseende på skalet kan du köpa mönstrade papper, skriva ut ett foto eller rita en bild. Klipp sedan ut motivet efter skalets form. Sedan klistrar du fast bilden i skalet och vips, så har du ditt eget helt unika mobilskal.