Sköt om mobiltelefonen

Mobiltelefonen är många människors käraste ägodel och den kräver varsam behandling om man vill att den ska hålla länge.

Ofta är den första indikationen på att en telefon börjar bli gammal att batteriet inte håller lika länge som det gjorde då den var ny.

En gammal myt som fortfarande lever kvar är att batteriet måste laddas ur helt innan det laddas upp igen. Det beror på att äldre varianter av batterier hade en slags minneseffekt där batteritiden minskade ifall man gång på gång laddade upp batteriet utan att ladda ur det. Detta utgör inget större problem i moderna mobilbatterier. De batterier som används idag bör, tvärtom, laddas ofta eftersom batteriets kapacitet försämras då batteriet är helt tomt.

Sedan bör man även lägga batteriet på sval förvaring om det inte ska användas under en längre tid, exempelvis om man är ute och reser och har en speciell resetelefon. Innan man lägger batteriet på förvaring bör man ladda upp det till ungefär 50%.

En smartphone är med sin stora skärm ganska ömtålig, och i ett tidigare inlägg kan man läsa om hur man skyddar mobilens yttre för att den ska hålla sig fin och fräsch så länge som möjligt.