Ta bättre bilder med mobilen

De flesta mobiler som produceras idag har en bra, eller i alla fall acceptabel, kamera. Man skall dock inte nöja sig med detta, det finns också en hel del som man själv kan göra för att se till att de bilder man tar med sin mobilkamera blir så bra som möjligt. Det finns till och med något som heter Iphonography, det vill säga tips och trix för att lyckas med fotona med din Iphone.

Så fångar du ljuset

Det allra viktigaste är att lära sig att fånga ljuset. Mobilkameror har ofta begränsade blixtar så man måste utnyttja det naturliga ljuset. Det är också viktigt att röra på sig för att hitta det bästa perspektivet. Våga gå nära ditt motiv, oavsett om det är mänskligt eller inte – de intressantaste bilderna tas oftast riktigt nära inpå. Försök dessutom att inte tänka så mycket på rätt och fel. Ofta är det de otraditionella och oväntade bilderna som berör allra mest och som fastnar i betraktarens minne.

Använd rätt utrustning

Ett av de vanligaste felen som framkommer vid fotografering med mobiler är att det uppstår oskärpa i och med att Iphone inte hålls helt still när fotografiet tas. Det kan räcka med en, aldrig så liten, darrning på handen hos fotografen så är bilden förstörd. Ofta vill man fånga en speciell händelse eller ögonblick. Fungerar inte allt så som man vill i den stunden så är ofta tillfället förbi. För att undvika den här typen av missar bör man investera i den rätta utrustningen. På sidor som iPhonebutiken, som specialiserar sig på iPhone tillbehör, hittar man allt man behöver för att försäkra sig om att kvaliteten på fotografierna man tar blir den allra bästa.

Ett stativ kan till exempel vara lösningen på problemet med skakiga fotograf-händer. För en oansenlig summa kan man undvika oskärpa och misslyckade bilder och se till att man alltid är redo att fång ögonblicket på allra bästa sätt.